Catal? Castell? English
Agenda
03/06/2019
Museu Olímpic
BCN Sports Film Festival
Exposicions temporals
  Del 08/07/2018 al 07/10/2018
ESPORTCLICK: Especial Jocs Olímpics d'hivern
La vitrina Esportclick es podrà visitar al hall del Museu Olímpic i de l’Esport des del dia 10 de juliol fins al dia 7 d’octubre de 2018.
Convocatòria 'Premi Internacional FBO · Art sobre paper 2019'

El termini per presentar les obres fins al 17 d’octubre de 2018.
Actualitat
50 anys d'història de l'atletisme en l'Estadi Municipal Joan Serrahima.
16/04/2019

Marta Carranza, presidenta de la Fundació Barcelona Olímpica i comissionada d'esports de l'Ajuntament de Barcelona ha estat l'encarregada de donar la benvinguda a l'acte de l'aniversari del Estadi Serrahima on hem comptat amb la presència de Raúl Chapado, president de la Reial Federació Espanyola d'Atletisme; Santi Siquier, representant territorial d'Esports de la Generalitat de Catalunya i Joan Villuendas, president de la Federació Catanana de Atletisme. 

 


Separador
Els visitants del Museu Olímpic han pogut gaudir del Trofeu Conde de Godó
05/04/2019

Com cada any el Trofeu Conde de Godó ha estat exposat al Museu Olímpic perquè els aficionats al tennis es fessin fotografies i selfies amb ell. El “Trophy Tour” ha finalitzat al Museu Olímpic.


Separador
Juli Pernas presenta el seu llibre: 'Societat i esport. Les polítiques esportives a l'Ajuntament de Barcelona i les escoles d'iniciació esportiva. (1979-1987)'
27/02/2019

Marta Carranza presidenta de la Fundació Barcelona Olímpica i comissionada d'esports per l'Ajuntament de Barcelona ha estat l'encarregada de donar la benvinguda als assistents a l'acte de la presentació del llibre i de la taula rodona composada per: Francesc Segura, exdirector d'Esports de l'Ajuntament de Barcelona; Joan Durà, expresident del Consell de l'Esport Escolar de Barcelona; Rafel Niubó, secretari General UBAE; i Mado Madonar, extècnica de l'Àrea de Joventut i Esports.


Separador
L’Institut Barcelona Esport es reuneix amb les entitats gestores d'instal·lacions esportives de Barcelona en el Museu Olímpic
06/02/2019

Marta Carranza, comissionada d'Esports de l'Ajuntament de Barcelona juntament amb Xavier Olivella, gerent de l'IBE; Manel Gómez, secretari jurídic i Eulàlia Ordal, directora de Serveis d'Instal·lacions i Obres han estat els encarregats d'informar a les entitats gestores d'instal·lacions esportives municipals de les pautes de la contractació pública.

 


Separador
Guanyadors de la IX edició del PREMI INTERNACIONAL FUNDACIÓ BARCELONA OLÍMPICA · Art sobre paper
15/01/2019

Reunit el jurat format per Romà Arranz, professor de l'Escola Massana, Centre d'Art i Disseny; Raquel Medina, crítica d'art membre de ACCA-AICA; Miriam Alcaraz, directora del Centre Cultural La Casa Elizalde; Antoni Benages, artista plàstic i Juli Pernas, director de la Fundació Barcelona Olímpica, s'ha determinat, després d'una renyida final, que els guanyadors d'aquesta ix edició del Premi Internacional Art Sobre Paper Fundació Barcelona Olímpica són:

1º premi: Alè (Llapis grafit) de Francisco Martínez

2º premi: Vela en azules (Mixta) de Victoria Esgueva

3º premi: Le match après la pluie (Aquarel·la, tinta i collage) de Eugenio Vega

 


Separador
Bones festes i feliç 2019!
18/12/2018

Separador
Gracies per ajudar-nos a fer el Nadal més solidari
17/12/2018

Des de la Fundació Barcelona Olímpica volem agrair en nom propi i de la Federació Taula d’Esports de la Marina a les persones i les entitats col·laboradores d’aquesta nova edició de Nadal solidari Fundació Barcelona Olímpica.


Separador
Inauguració de l'exposició ‘Ara fa 40 anys. L'inici de la política esportiva a Barcelona’
13/12/2018

Marta Carranza, presidenta de la Fundació Barcelona Olímpica i comissionada d'esports de l'Ajuntament de Barcelona ha estat l'encarregada d'inaugurar l'exposició dedicada a l'inici de la política esportiva de la ciutat. 

 


Separador
Josep Lluís Vilaseca, patró de la Fundació Barcelona Olímpica, reconegut amb el Premi Especial ‘Juan Antonio Samaranch’ del Comitè Olímpic Espanyol.
10/12/2018

Vilaseca (1930) és advocat. Va estar vinculat al món de l’esport com a directiu del FC Barcelona (1969-1977) i com a membre de la Comissió Jurídica i de Disciplina de la UEFA. També va ser membre del Comitè Olímpic Espanyol i secretari General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya. També és Jurat dels Premis de la Fundació Príncep d’Astúries. El 2002 va rebre la Creu de Sant Jordi, el 2007 va rebre l’orde del Mèrit de la UEFA i el 2014 la medalla d’Or de la Ciutat de Barcelona. 

 


Separador
El CEO- Samaranch acollirà l’arxiu documental del RCTB-899
19/11/2018

Albert Agustí, president del RCTB-1899, i Marta Carranza, presidenta de la Fundació Barcelona Olímpica, han formalitzat l’acord per qual El Reial Club de Tennis Barcelona-1899 cedeix l’arxiu documental del Club al Centre d’Estudis Olímpics i de l’Esport Joan Antoni Samaranch de Barcelona. Els documents continuaran sent propietat del RCTB-1899 i s’ubicarà en un espai que garantirà el seu  perfecte estat de conservació.

 


Separador
Alberto Aragón, coordinador del CEO Samaranch, es doctora
09/11/2018

Alberto Aragón ha defensat la tesi doctoral “La construcció del pensament ecològic durant els Jocs Olímpics de Barcelona 1992: Elements de sostenibilitat, salubritat mediambiental i difusió" dirigida per el Dr. Emilio Fernández.


Separador
18 obres passen a la final de la IX edició del Premi Internacional Fundació Barcelona Olímpica Art sobre parper
05/11/2018

En aquesta 9a edició, el jurat ha valorat les 50 obres presentades d'autors de 8 nacionalitats diferents, entre les quals destaquen obres provinents de Llatinoamèrica: Argentina, Colòmbia i Cuba.


Separador
Nadal Solidari al Museu Olímpic
02/11/2018

El Projecte Nadal Solidari té com a objectiu posar en relació entitats esportives de la ciutat de Barcelona i entitats que vetllen per col·lectius desafavorits del barri de la Marina. Centrarà la seva actuació a l’entorn de l’últim trimestre de l’any, moment en el qual les diferents entitats donants participants podran aportar material que serà exposat en un espai especial del museu.

Al desembre les entitats esportives i col·lectius del barri de la Marina realitzaran un acte de donació formal de manera conjunta. Aquest projecte es coordina des del Departament d’Activitats del Museu Olímpic i de l’Esport amb la col·laboració la Tècnica comunitària de la Marina i amb la Federació de Taula d’Esports la Marina de Barcelona.

 


Separador
Representants de la Ciutat de Nagano (Japó), visiten el Museu Olímpic
02/11/2018

Una delegació de l'Assemblea de la Ciutat de Nagano: Koju Banno, president, juntament amb els membres Kazuhide Fujita, Hiroki Hashimoto, Yoshihiro Miwa i el secretari Tsuneki Yasui van visitar el Museu Olímpic i les instal·lacions olímpiques de l'Anella Olímpica de Montjuïc.

 


Separador
Els Jocs Olímpics de 1968: Innovadors i universals
18/10/2018

Amb motiu del 50 aniversari dels Jocs Olímpics de 1968 (Jocs Olímpics d'estiu a Mèxic i Jocs Olímpics d'hivern a Grenoble), l'Aula d'Història ha volgut fer un tribut a aquelles personalitats, en la seva majoria esportistes, que van viure l'experiència olímpica.


Separador
Presentació del llibre 'Barcelona, ciutat de l'esport. 25è aniversari dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona ‘92'
17/10/2018

Marta Carranza, comissionada d'Esports de l'Ajuntament de Barcelona i presidenta de la Fundació Barcelona Olímpica ha estat l'encarregada de la presentació del llibre commemoratiu del 25 aniversari dels JJOO i JJPP de Barcelona ’92. Aquest llibre és el resultat de la celebració que la ciutat de Barcelona va viure durant l'any passat amb motiu del 25è aniversari dels Jocs.


Separador
Inauguració de l’exposició: ‘Club Centenari: Club Natació Barcelona’
10/10/2018

Marta Carranza, presidenta de la Fundació Barcelona Olímpica i Bernat Antràs, president del Club Natació Barcelona, han estat els encarregats d’inaugurar l’exposició “Club Centenari: Club Natació Barcelona”. 

 


Separador
Presentació de l'Euro Hoquei League 2018
02/10/2018

Marta Carranza, comissionada d'Esports de l'Ajuntament de Barcelona juntament amb Gerard Figueres, Secretari General de l'Esport de Catalunya; Daniel Laga, coordinador d'Esports de la Diputació de Barcelona i Jordi Alcover, vicepresident de l’European Hockey Federation, han estat els encarregats de presentar l’Euro Hockey League 2018, que es celebra a Barcelona del 5 al 7 d’octubre. 

 


Separador
La cursa de la Mercè 2018
12/09/2018

Marta Carranza, comissionada d'Esport de l'Ajuntament de Barcelona,  José Luís Blanco, director esportiu de “la Mercè 2018” i Joan Villuendas, president de la Federació Catalana d’Atletisme, han presentat les novetats d'aquest any de la cursa de la Mercè.

 

 

 


Separador
The 13th Olympic Museums Network General Assembly
07/09/2018

Francis Gabet, director del Departament de Cultura i Patrimoni del Comitè Olímpic Internacional i Ching-Kuo Wu, member del IOC van donar la benvinguda als representants dels diferents museus olímpics i/o de l'esport del món. 


Separador
  Ibone Lallana del Río
Responsable de Comunicació
Fundació Barcelona Olímpica
ilallana@fbolimpica.es
Telf: 93 426 06 60 (ext. 04)
Av. d l'Estadi, 60
08038 Barcelona
 
 
Museu Olímpic i de l'Esport de Barcelona Joan Antoni Samaranch
comunicacio@fbolimpica.es