Objectes, documents, publicacions, dossiers i material audiovisual vinculats al món de l’esport i/o a la ciutat de Barcelona.

Guants de boxa antics
Anys 50

El Museu Olímpic compta amb diversos fons gestionats per la Fundació Barcelona Olímpica. La gestió d’aquests fons té com a objecte posar-los a disposició de l’usuari amb la finalitat de promoure i donar suport a projectes de recerca, debats, grups de discussió, publicacions i activitats en general.

Els llibres i documents solament es podran consultar en les instal·lacions del Centre d’Estudis Olímpics Joan Antoni Samaranch.

Enric Truñó

Enric Truñó va ser regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona entre 1981 i 1995 i, per tant, màxim responsable municipal de l’àmbit esportiu durant l’organització de Barcelona’92.

Enric Truñó

RCTB-1899

El seu fons bibliogràfic, d’objectes i documental és un tresor que conté més d’un segle d’història d’aquest esport emblemàtic.

RCTB-1899

Pedro Hernández

Col·lecció privada de Pedro Hernández que durant la seva trajectoria profesional com membre del staff de la Federació Espanyola de Tennis ha recopilat objetes i documents amb un gran valor històric al món del tennis.

Pedro Hernández

Rubèn Peris

Rubèn Peris va ser el responsable de la competició de ciclisme de Barcelona’92. Després, ha col·laborat amb l’equip espanyol que ha competit en mundials i Jocs Olímpics.

Rubèn Peris

Jordi Alcover

Jugador, àrbitre i dirigent d’hoquei sobre herba és família política del llegendari dirigent esportiu Pau Negre.

Jordi Alcover

Lluís Meléndez

Lluís Meléndez i Gardeñas va ser l’impulsor de la marxa atlètica a l’Estat espanyol. Va participar en els Jocs Olímpics d’Anvers de 1920.

Lluís Meléndez

Barcelona’92

El fons de Barcelona’92 contempla tota la documentació relativa a la candidatura, desenvolupament i clausura dels Jocs Olímpics de Barcelona.

Barcelona’92

J.A. Samaranch

L’enriquidor fons patrimonial i documental, donat per la seva família a la Fundació Barcelona Olímpica, recull la seva trajectòria com a dirigent de l’esport.

J.A. Samaranch

Javier del Arco

Javier del Arco va saber convertir la seva passió en la seva professió i amb el temps esdevindria un dels màxims referents del periodisme del motor al nostre país.

Javier del Arco

Real Federación Española de Deportes de Invierno

Fons històric fotogràfic, audiovisual i d’hemeroteca de la R.F.E. de Deportes de Invierno que data des dels inicis de l’esquí a Espanya, als anys 40, fins a la dècada dels ’90.

Real Federación Española de Deportes de Invierno

Reial Moto Club de Catalunya

El RMCC fou un dels pioners, principals impulsors i puntals del motociclisme i de l’automobilisme a Catalunya.

Reial Moto Club de Catalunya

Per consultar o utilitzar el fons

Poseu-vos en contacte amb nosaltres per a més detalls.

Per consultar o fer servir el fons