Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

El Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch ha dissenyat un programa educatiu destinat a estudiants d’Educació Primària, Educació Secundària i Batxillerat, amb la finalitat de formar en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a través d’eines que permeti a docents i estudiants un aprenentatge didàctic i participatiu. També es desenvoluparà un programa similar de formació en ODS per a estudiants de Formació Professional i Universitaris, per a educar a futurs professionals amb una visió global i inclusiva.

L’esport ofereix aprenentatge permanent i educació alternativa a escolars. En participar en les activitats/tallers organitzats en el Museu Olímpic i de l’Esport JA Samaranch, els estudiants estan exposats a valors esportius fonamentals, entre ells el treball en equip, el joc net, el respecte de les normes i dels altres, la cooperació, la disciplina i la tolerància. Aquestes aptituds són essencials per a la futura participació en activitats grupals i en la vida professional i poden estimular la cohesió social dins de les comunitats i societats. Aquestes activitats tenen com a objectiu el desenvolupament personal i social, la participació, la integració i el desenvolupament d’un pensament crític constructiu en docents i estudiants.

Els tallers ofereixen oportunitats d’interacció social i amistat, que poden sensibilitzar als seus participants sobre els papers assignats al gènere.

En la seva contribució a la pau, els tallers ofereixen entorns segurs a nivell comunitari i de base, en els quals els participants s’uneixen en la cerca d’objectius i interessos comuns, aprenen els valors del respecte, la tolerància i el joc net, i desenvolupen competències socials. Com a denominador comú i passió compartida, les nostres activitats, igual que l’esport, poden bastir ponts entre comunitats independentment de les seves diferències culturals o divisions polítiques. En època de conflicte o inestabilitat, les activitats esportives poden oferir als participants un sentit de normalitat.

Animem al personal docent al fet que formin, als seus estudiants, en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a través del programa que hem desenvolupat en el Museu Olímpic i de l’Esport JA Samaranch.

Reprodueix vídeo

Els nostres objectius

Promoure valors

La manera d’apropar-se tant a l’esport com al moviment olímpic s’ha fet tractant els valors positius que transmet la pràctica esportiva, com el joc en equip, el treball o la constància.

Educar

El museu vol ser un lloc on portar nens i escoles per tal que visquin una experiència divertida i alhora didàctica.

Innovar

S’acosta l’esport al ciutadà d’una manera més propera a través d’instal·lacions audiovisuals i multimèdia. Una de les particularitats és que es tracta d’un museu on la interactivitat és molt present, amb la intenció que el visitant tingui una experiència que el porti a la reflexió.

Renovar

L’oferta i la programació s’aniran renovant constantment amb nous continguts i noves aportacions, ja que els formats expositius permeten adequacions constants.