El Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch, gestionat per la Fundació Barcelona Olímpica, és una finestra oberta a l’univers esportiu. Un viatge de llarg recorregut per conèixer a fons l’esport, que és la materialització d’un llenguatge universal sense fronteres. L’esport com a eina d’integració social serà un viatge que no oblidareu.

El Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch, un equipament pioner a Europa amb una visió històrica, ètica, lúdica i educativa, mostra una perspectiva global de l’esport en totes les seves disciplines i modalitats en un espai interactiu que disposa d’una avançada tecnologia aplicada a tots els àmbits i que esdevé un espectacle per als sentits. Un format cultural i interactiu en el qual les noves tecnologies tenen un paper molt important a través de representacions interactives i instal·lacions multimèdia per aconseguir experiències i donar lloc a la reflexió.

Al museu hi conviuen aspectes de l’esport en tots els seus vessants, des de l’alt rendiment fins a l’esport competitiu i el de lleure, així com la pràctica esportiva de persones amb discapacitat o l’esport en general. L’esport és quelcom més que fer un exercici físic.

El museu us endinsarà en els diferents vessants de l’esport, l’olimpisme i els valors associats a la seva pràctica.

Reprodueix vídeo

Els nostres objectius

Promoure valors

La manera d’apropar-se tant a l’esport com al moviment olímpic s’ha fet tractant els valors positius que transmet la pràctica esportiva, com el joc en equip, el treball o la constància.

Educar

El museu vol ser un lloc on portar nens i escoles per tal que visquin una experiència divertida i alhora didàctica.

Innovar

S’acosta l’esport al ciutadà d’una manera més propera a través d’instal·lacions audiovisuals i multimèdia. Una de les particularitats és que es tracta d’un museu on la interactivitat és molt present, amb la intenció que el visitant tingui una experiència que el porti a la reflexió.

Renovar

L’oferta i la programació s’aniran renovant constantment amb nous continguts i noves aportacions, ja que els formats expositius permeten adequacions constants.