100 anys de la primera edició de la Jean Bouin

Juli Pernas, director de la Fundació Barcelona Olímpica i David Llorens, sots-director del diari esportiu Mundo Deportivo han donat la benvinguda a la commemoració dels 100 anys de la primera edició de la Jean Bouin, competició d’atletisme més veterana del país al marge dels Campionats oficials de Catalunya i d’Espanya de pista i de cross.

Per la seva part, Jaume Grau, promotor històric de la prova, ens ha explicat l’origen i desenvolupament d’aquests 100 anys d’història. La Jean Bouin va néixer l’1 de febrer de 1920 per iniciativa d’un grup de periodistes —Josep Antoni Trabal, Lluís Meléndez i Rossend Calvet— amants de l’atletisme. Aquesta vinculació amb el món del periodisme va fer que la prova sempre estigués vinculada a mitjans de comunicació. En 1926 va prendre per primera vegada les regnes de l’organització del diari el Mundo Deportivo i després de repetir diverses vegades, en 1941 pren definitivament les regnes de l’organització fins al dia d’avui com la Jean Bouin Mundo Deportivo Gran Premi Allianz.

Cal destacar que enguany la Jean Bouin compleix 96 edicions, ja que en diverses ocasions entre 1936 i 1939 va ser interrompuda a causa de la Guerra Civil espanyola i, puntualment, també va ser suspesa en els anys 1955 i 1967. D’altra banda, l’any 1957 es van celebrar dues edicions.

En la taula rodona moderada per Josep Maria Rubí i composta per Josep María Antentas, vicepresident de la Federació Catalana d’Atletisme i els atletes Carmen Valero, Reyes Estévez i Encarna Escudero s’ha destacat la importància d’una carrera com la Jean Bouin, que acull categories escolars i federats de totes les categories: juvenil, júnior, promesa, sènior etc., la qual cosa la converteix en la gran “festa” de l’atletisme. Com ha destacat Reyes Estévez: “no et pots considerar un atleta si no has corregut mai la Jean Bouin. És una carrera que tots hem fet en algun moment de les nostres vides, i una de les quals millors records es té.”

Seguim en contacte

Rebràs notícies sobre la col·lecció, exposicions, esdeveniments i molt més.