EL CLUB: JUNIOR FC

Del 09/06/2020 al 24/01/2021
Sala Exposiciones Temporales

El Junior FC es va fundar l’any 1917 al carrer de Caponata, 5, al bell mig del barri barceloní de Sarrià, per una colla d’amics que els caps de setmana es trobaven per jugar a futbol al jardí de Can Serrahima.

Els fundadors van ser els germans Chopitea (Josep Antoni, Carles, Enric, Josep i Grau), els cosins Carroggio Socias (Josep A., Josep, Enric, Lluís i Ramon), els germans Hastings (Dunstan, Ciril i Antoni), els germans Serrahima (Maurici, Alfons, Joan, Josep Maria i Rafael), els germans Prat Piera (Lluís, Antoni i Francesc), Jordi López de Sagredo i Josep M. de Ferrater. L’1 de desembre d’aquell any, aquell grup de joves, d’entre deu i setze anys, van constituir formalment el Junior i en van elegir la primera junta directiva, presidida per Maurici Serrahima Bofill.

Durant els primers anys d’existència, el Junior va jugar al camp de l’Olivareta, a prop del Torrent d’en Senillosa, a Sarrià. L’any 1931 va llogar uns terrenys al final de l’avinguda Diagonal, davant del Palau Reial, on va romandre fins a finals dels anys cinquanta, quan, a conseqüència de la construcció de la zona universitària, es va veure forçat a marxar. El 1960 es va traslladar a Sant Cugat del Vallès, on des d’aleshores té la seu.

Amb 60.000 m2 de superfície, el Junior és avui en dia un dels millors clubs esportius del Vallès. Gràcies a l’acord amb Fitnessalud, els prop de 2.800 socis disposen d’unes instal·lacions modernes i confortables, on poden practicar el seu esport preferit, gaudir dels beneficis dels serveis de fitness i d’spa i dur a terme una intensa vida social.

Actualment, el futbol, l’hoquei sobre herba, el tennis i el pàdel són els principals esports que s’hi practiquen, amb prop de 1.400 llicències federatives i més d’un miler de practicants a les escoles esportives. Fins a quinze esportistes del Junior han sigut olímpics en les disciplines d’atletisme i hoquei sobre herba, i han aconseguit quatre medalles d’or olímpiques.

L’escut del Junior s’ha mantingut inalterable des de 1925, quan un soci de l’època, Santiago Goicoechea, va guanyar un concurs que s’havia convocat per triar-ne el disseny.

Dossier de contiguts

L’exposició és gratuïta amb l’entrada al museu

COMPARTEIX-LES

#museuolimpicbcn #juniorfc

No et perdis les nostres exposicions

Rebràs notícies sobre la col-lecció, exposicions, esdeveniments i molt més.