L’esport i la ciutat

Del 09/04/2013 al 16/06/2013

Dels cartells populars als barris als Jocs Olímpics de Barcelona (1980-1993). Un recorregut per la gràfica de l’esport a través de l’obra de l’estudi de disseny Villuendas + Gómez

Com s’explica el lloc que ocupa avui l’esport a Barcelona i Catalunya?

Per respondre aquesta pregunta cal tenir present la pràctica esportiva entesa en termes de lleure, sorgida al final dels anys setanta del segle XX en un context d’associacionisme popular. A partir de l’evolució d’aquest fenomen –que troba el màxim exponent en les Escoles d’Iniciació Esportiva–, juntament amb la històrica vocació olímpica de Barcelona, s’arribarà a la culminació d’aquest procés amb l’organització dels Jocs de 1992.

L’estudi de disseny barceloní Villuendas + Gómez va participar, en primera persona, en la creació de material gràfic dels esdeveniments esportius més rellevants de la ciutat comtal i l’àrea metropolitana. D’aquesta manera, a través de la seva trajectòria, hem traçat un recorregut cromàtic per aquest capítol de la nostra història: des de l’organització de les entitats cíviques populars fins a la gestió professionalitzada del sector públic.

L’exposició és gratuïta amb l’entrada al museu

COMPARTEIX-LES

#museuolimpicbcn

No et perdis les nostres exposicions

Rebràs notícies sobre la col-lecció, exposicions, esdeveniments i molt més.